weblogo

014

Zomerconcert 2008

ODILIAPEEL, juni 2008 - Muziekvereniging Sint Marcellus hield dinsdagavond traditiegetrouw haar Zomerconcert. Doordat de weergoden niet meewerkten kon het concert niet plaatsvinden op de kiosk en moest men uitwijken naar het laangeklede en overdekte terras van cafe De Beukenhof. Door extra voorzieningen kon iedereen daar toch een droog plekje bemachtigen. Dit Concert werd de inwoners van Odiliapeel aangeboden als dank voor hun jaarlijkse bijdrage aan de sponsoracties ten bate van Sint Marcellus.
Allereerst was het podium voor Drumband Sint Marcellus. Met een aanzienlijk aantal jeugdige muzikanten, onder leiding van instructeur Jan van Thiel, wist men diverse leuke slagwerknummers te presenteren.
Vervolgens trad het orkest van Sint Marcellus aan, dat sinds eind vorig jaar onder leiding staat van dirigent Peter Spierings. De mix van moderne, populaire en herkenbare muziek, varierend van klassiek tot film- en popmuziek, werd door de bezoekers zeer gewaardeerd.
De Big Band van CKVU uit Uden, met dirigent Jo Schins, zorgde coor de muzikale afsluiting. Met een gevarieerd programma van herkenbare swingnummers tot een reeks Beatles-klassiekers, wist men het talrijke publiek prima te vermaken.

Bron: Udens Weekblad 2008