weblogo

011

WMC Kerkrade 2011

KERKRADE - Na een geslaagde try-out in het muziekhuis in Volkel, vertrok zaterdagochtend de bus met muzikanten, dirigent en fans van de BigBand CKVU goed voorbereid richting Kerkrade. En niet voor niets; de BigBand won een 1e prijs in Limburg het Wereld Muziek Concours.
Nummers als 'Hay Burner', 'Quincy and the Count' en 'Round Midnight', doorspekt met solo's werden aangevuld met het spetterend zangnummer 'Jump' door Dirk van den Brand. Volgens de deskundige jury was de liefde voor muziek duidelijk aanwezig in het volgens hen geÎmancipeerde orkest. Dirigent Jo Schins heeft de dynamiek goed onder controle en het plezier van samen muziek ten gehore brengen, straalde er van af.
Het hoge puntenaantal was goed voor een eerste prijs. Stralend nam Jo deze eerste prijs van de jury in ontvangst in het bijzijn van alle trotse muzikanten en fans. Nadien heeft de BigBand CKVU nog een concert neergezet op de markt in Kerkrade, waarna de bus weer richting Uden vertrok. Het was een prachtige dag, met een prachtig resultaat, waar de BigBand CKVU op verder kan bouwen.