weblogo

008

Uden laat van zich horen 2013

Uden laat van zich horen' is een initiatief van vier dames met een hart voor muziek. Ria Ooms, Cathie Kop, Jacinta Ceelen en Ton Abels zitten zelf in een Udens koor en het idee was eigenlijk net als twee jaar geleden in het Muziekhuis in Volkel een korenavond te houden. Maar deze keer kozen ze voor een grotere aanpak. Markant Uden verleent met hetzelfde enthousiasme als de dames alle medewerking. Alle zalen met de nodige technische faciliteiten zijn beschikbaar. Het doel van de muzikale middag is muziek maken en ideeën uitwisselen.

Het initiatief is ontstaan bij vier muzikale dames en vond gehoor bij Maarten Prinssen van Markant Uden. “Het plan was om alle Udens talent de kans te geven om eens in ons eigen theater op de planken te staan.” De dames zijn aan de slag gegaan en in prettige samenwerking met Markant mag het resultaat er zijn. “De animo om mee te doen was groot, want wie wil deze kans laten lopen?”
Markant trilde zondag van Muzikaal Udens talent, in totaal bijna 700 deelnemers. Vanaf 12.00 tot 18.00 uur waren tal van muziekgenres te beluisteren in vier verschillende zalen. De theaterzaal, de evenementenhal en twee foyers swingden van muziek. Voor veel Udenaren was dit de eerste keer dat ze op een groot bekend podium stonden en familie en vrienden de kans krijgen om hen te beluisteren.
Pop, klassiek, harmonie, senioren, Nederlandstalig, barbershop, solisten, piano, djembé en veel meer, het was allemaal die middag te horen in Markant.

(Bron: kliknieuws.nl)