weblogo

007

Jazz 'n Eersel 2014

Twee Big Bands, repertoire uit de jaren 1930 - 1960, een beetje gezonde competitie en een grote dansvloer. In de jaren ’30 was de Big Band Battle in New York een begrip. Hippe grooves, prikkelende riffs en spetterende solo’s vormen de ingrediënten voor een spannend stuk dat uiteindelijk pas op het podium z’n definitieve vorm zal krijgen. Een ware muzikale apotheose die haar weerga niet kent. Een muzikaal feestje waarbij het repertoire niet veel uitmaakt. Als het maar spettert…en we met het publiek, en met elkaar, de collega muzikanten, gewoon een gezellige middag hebben.
En net als toen in de The Savoy Ballroom bepaalt het publiek aan het eind van de middag welke band de Big Band Battle wint! Plezier voor iedereen die van jazzmuziek en dans houdt.

Zondag 27 april vliegen de River AA Big Band uit Veghel en de Big Band Vocals uit Uden, onder de leiding van de BatlleMaster Dirk van Bukkum 'elkaar muzikaal in de haren'. Tussen 13.30 uur en 17.00 uur een non-stop programma op het podium Van De Muzenval in Eersel. Uiteraard is deze Battle gratis toegankelijk. De sponsoren van Jazz’n Eersel ondersteunen deze happening voor jong en oud. Kom kijken, luisteren en dansen in de sfeervolle Club Jazz’n Eersel in De Muzenval.

Foto's: Luc van Antwerpen (www.fotoluc.nl)