weblogo

006

Cassetteband 1990

De Big Band van het CKVU brengt op 10 december een cassette uit. Deze bevat ongeveer 50 minuten muziek uit het brede repetoire van de muzikanten. Het CKVU is hierbij ondersteund door "Backing Vocals Uden". We spraken met de dirigent van de CKVU Big Band, Jo Schins.
"Er waren nogal wat mensen die om de cassette vroegen", aldus de dirigent. "Het gaat vooral om bezoekers van optredens, bekenden en familie. Maar ook impressario's van artiestenbureaus." Vandaar, dat de 20 man tellende Big band begin november de studio indook om de band op te nemen.
De cassette moest goed zijn, dat stond voorop. "Het is vaak moeilijk een big band op te nemen, vooral als er gezongen wordt. Dan wordt de zang namelijk meer versterkt." Hieraan is de nodige zorg besteed. "We hebben de cassette live opgenomen. We hebben in totaal 34 uur in de studio gezeten." Die studio is met zorg uitgekozen. Het werd de MMP studio in Waalwijk. "Ze kwamen direct zakelijk en professioneel over. We hebben er desondanks zelf ook hard aan moeten werken om de opnames op tijd klaar te krijgen." Na de opnames is er gemixed om de sound goed te krijgen. "Over 't algemeen zijn de deelnemers amateurs," aldus Jo Schins."Door de grote hoeveelheid repetities hebben we echter professionals nodig als er eens iemand uitvalt. We hebben diverse bekende artiesten begeleid, onder andere Lee Towers."
De big band is op veel gelegenhedn te zien geweest. In Uden is de band van het CKVU bekend van de Pronkzittingen. Maar ze hebben ook een avond van de Volkswagen- en Audi-importeur in Krasnapolski opgeluisterd."Die breedte willen we ook in de cassette tot uitdrukking laten komen," zo verteld hij. "Er staan nummers op als I believe in music, maar ook bijvoorbeeld een Pointer Sistermedley. Typische Big Bandnummers ontbreken ook niet." Vooral voor cafÈs lijkt het een geschikte band door het brede repertoire wat erop staat.

Bron: Udens Weekblad 1990