weblogo

001

Wie zijn wij

De huidige bigband Kunst & Co werd in oktober 1984 opgericht door Jo Schins destijds onder de naam Bigband CKVU, later de MIK bigband, Bigband Mondriaanhuis Uden en nu Bigband Kunst & Co. De Bigband bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste muzikanten die spelen voor hun plezier. We spelen diverse muzieksoorten, waaronder bigband-, jazz- en popmuziek. Bij diverse muziekstukken worden we bijgestaan door zangers en zangeressen. Er zijn al diverse succesvolle optredens geweest, waaronder deelname aan het Jazzfestival in St. Oedenrode, en als begeleidingsorkest van diverse artiesten waaronder Albert West, het duo Chess, Frank Ashton, Lee Towers en Imca Marina.

groepsfoto 2009

Omstreeks 1999 begeleidde de Big Band de zangafdeling van het CKVU in Theater Markant te Uden. In 2004 hebben we meegedaan met de Beatles dag. In 2005 hebben we de zang- en dansafdeling begeleid tijdens een optreden in Theater Markant. In 2009 en 2010 hebben we, in het kader van ons 25 jarig jubileum, theaterconcerten gegeven compleet met de zangafdeling van het CKVU Uden o.l.v. Elisabeth Schins in Uden en Venhorst.
Een hoogte punt van de Bigband Vocals Uden is een 1e prijs op het World Music Concours (WMC) te Kerkrade op 1 oktober 2011.

Bezetting

Dirigent: Jo Schins

Trompetsectie: Loek Franssen, Neeltje Nikkelen, Jolanda Schonenberg, Ad Maassen en Frank Hahn

Trombonesectie: Piet Ceelen, Hans Kolsters, Henk School en Jac Janssen

Saxofoonsectie: Wil van Raaij (tenor), Wim T Hendriks (tenor), Rob Sagasser (alt), Ilona Kuijpers (alt) en Wim Lange (bariton)

Ritmesectie: Philip Jamlean (basgitaar), Johan van Nistelrooij (gitaar), Corrie Uijtdewilligen (piano) en Frank Kersten (drums)